Teknoloji

Sony, Dünyanın İlk Global Shutter Sistemine Sahip Tam Çerçeve Görüntü Sensörlü Kamerası Alpha 9 III’ü Piyasaya Sürüyor

Yeni Nesil Alpha 9 III, saniyede 120 kareye kadar yüksek hızlı çekim, distorsiyonsuz ve karartmasız manzaralar, tüm çekim hızlarında flaş senkronizasyonu ve çok daha fazlasını sunuyor.

Sony, dünyanın ilk tam çerçeve küresel deklanşör görüntü sensörüne sahip, çığır açan yeni Alpha 9 III (α9 III) fotoğraf makinesini tanıttı.

Küresel deklanşöre sahip etkileyici yeni tam çerçeve görüntü sensörü, bozulma veya kamera kararması olmadan 120 fps’ye varan seri çekim hızlarında çekim yapmanıza olanak tanır. AF/AE (otomatik odaklama/otomatik pozlama) odaklamayı saniyede 120 defaya kadar hesaplayabilen Sony’nin en gurur verici AI otomatik odaklama özelliği, bu yenilikçi sensörün bugüne kadarki en gelişmiş AF sistemiyle ve aynı zamanda görüntüyü senkronize etme yeteneğiyle birleşimidir. tüm çekim hızlarında flaş. α9 III, profesyonel fotoğrafçıların belirleyici anları yakalamaları için yeni bir fırsatlar dünyasının kapılarını açıyor.

Sony Avrupa IP&S Pazarlama Müdürü Yann Salmon Legagneur, “Yeni Alpha 9 III, Sony’nin görüntüleme cihazı üretiminde dönüm noktası niteliğinde bir başarıdır” dedi. “Profesyonel fotoğrafçıların ihtiyaç ve talepleri dikkate alınarak tasarlanan bu kamera, sensörden boyuta, buton sistemlerinden menüye kadar her şeye sahip. Her güncelleme, işlevlerine kadar, fotoğraf meraklılarının özel taleplerini ve geri bildirimlerini karşılamak için hayata geçirildi. Onları dinledik ve şimdi Alpha 9 III’ün yeni özelliklerini hayata geçireceğimiz için çok heyecanlıyız… Bu özellikler sayesinde fotoğrafçılar artık daha önce yakalayamadıkları detayları yakalayabilecekler.” Salmon Legagneur şöyle devam etti: “Dünyanın her yerindeki yaratıcılar, zengin lens yelpazemizle, özellikle de dünyanın en hafif, geniş diyafram açıklığına sahip telefoto lensi olan yeni 300 mm F2.8 G Master’ı birleştiren Alpha 9 III ile daha da dinamik bir ifade elde edebilirler. ”

 

α9 III’ün özellikleri

Dünyanın ilk küresel deklanşör görüntü sensörüyle sabit manzara performansında yeni bir boyut:

Yeni α9 III, yaklaşık 24,6 efektif megapiksel CMOS sahne sensörüne ve en yeni sahne işleme motoru BIONZ XR® ile birleştirilmiş dahili belleğe sahip, yeni geliştirilmiş, dünyada ilk tam kare küresel deklanşörle donatılmıştır. Saniyede yaklaşık 120 kareye kadar bulanıklık olmadan Her Zaman Çekim gerçekleştirir. Ayrıca yeni α9 III, yüksek yoğunluklu odak düzlemli aşama algılamalı AF ile donatılmıştır. İçerideki özel AI işleme ünitesi, Gerçek Zamanlı Algılama AF özelliğini kullanarak çok çeşitli nesneleri yüksek hassasiyetle tanır. 120 fps’ye kadar yüksek hız performansını son derece hassas nesne tanıma performansıyla birleştirerek, çıplak gözle görülmeyen önemli sahnelerin ve anların kolayca fotoğraflanmasını mümkün kılar. α9 III’ün içindeki AI işlem birimi, doğru konu biçimi ve hareket tanıma özelliğine sahip fotoğrafların yanı sıra görüntüleri de destekleyerek Gerçek Zamanlı Tanıma AF ve Gerçek Zamanlı Takip sayesinde insan gözü tanıma performansında önemli bir iyileşme sağlarken, otomatik olarak tanır ve hareket eder. Bir kişinin gözlerini takip etmek. ve onu odak noktasına getiriyor. α9 III, yüksek kaliteli sahne işlemeye olanak tanıyan 8,0 duraklı optik, 5 eksenli gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahiptir.

Geleneksel mekanik deklanşör sahne sensörlerinin sınırlamaları bu deklanşör hızı için geçerli değildir; 1/80.000 saniyelik (sürekli çekim sırasında 1/16.000 saniye) maksimum deklanşör hızına ulaşarak rastgele bozulmalar olmadan yüksek hızlarda çekim yapmanıza olanak tanır. HVL-F60RM2 ve HVL-F46RM (ayrıca satılır) gibi uyumlu bir Sony flaşviii takıldığında, flaşı senkronize etmek ve 1/80000 saniyeye kadar herhangi bir deklanşör hızındavii fotoğraf çekmek mümkündür. Daha önce kullanıcı deklanşörü flaşın senkronizasyon hızından daha yüksek bir hızda serbest bıraktığında ışık seviyesi ciddi oranda düşüyordu ancak tam hızlı flaş senkronizasyon fonksiyonu sayesinde artık fotoğraflanamayan sahnelerin fotoğrafını çekmek mümkün oluyor. geleneksel teknolojiyle kolayca yakalanır. Ek olarak, LED ışık altında fotoğraf veya görüntü çekerken Yüksek Frekanslı Titreşim işlevi, ekrana bakarken enstantane hızını titreme hızıyla hassas bir şekilde eşleştirerek yüksek frekanslı titreme sorunlarını önemli ölçüde azaltır.

α9 III’te yer alan gecikmeli deklanşör modu seçenekleriyle kullanıcılar, gecikmeli deklanşöre veya çerçeveleme/izleme ekranına öncelik verebilir. Yeni kurulan Ön Çekim işlevi, kullanıcının deklanşöre basmadan önceki anı kaydetmek için 1 saniyeye kadar geri gitmesine ve çekim sırasında Her Zaman Çekim Hızını Artırmasına olanak tanırken, iyileştirilmiş seri çekim dayanıklılığı, değerli anların bozulmadan yakalanmasını sağlar. geniş bir tampona; Artan genel sistem hızı, tek bir seri çekimde 30 fps’de yaklaşık 390 Kalitede JPEG görüntünün yakalanmasına olanak tanır.

Özelleştirilebilir netleme alanları önceki S, M ve L boyutları yerine XS’den XL’ye genişletildi. Ön Ayarlı Odak/Yakınlaştırma işlevi, gerektiğinde hızlı bir şekilde geri çağırmak için bu ayarların fotoğraf makinesinde hafızaya alınmasına olanak tanırxiii. Mevcut beyaz stabilite çerçeve boyutuna ek olarak, kullanıcı artık ihtiyaç duyduğu diğer boyutları da seçebilir, böylece bir sahne oluşturulduktan sonra ince beyaz stabilite ayarları yapılabilir. α9 III, AF-S modunda EV-5’in düşük ışık seviyelerine kadar yüksek AF duyarlılığı (ISO 100 eşdeğeri, F2.0 lens), F22xiv’de her zaman açık çekim için AF izleme ve yüksek AF duyarlılığı elde etmek için en yeni AF algoritmalarına sahiptir. -Birden fazla ardışık sahnenin kaliteli çekimi. Kompozit RAW çekim fonksiyonu gibi gelişmiş özelliklere sahiptir.

 

Bozulma olmadan iyileştirilmiş görüntü performansı

Küresel deklanşör görüntü sensörü, hem durağan görüntülerde hem de görüntülerde bozulma olmadan manzara görüntülerinin yakalanmasını sağlar. Örneğin kullanıcı, hızlı hareket eden bir araçtan veya araba gibi bir nesneden yakındaki görünümün görüntülerini hızlı bir şekilde yakalayabilir. Bu kamera, Alpha™ serisindeki, kırpma olmadan 4K 120p yüksek kare hızlı görüntüler kaydedebilen ve kullanıcının her görüş açısında çekim yapmasına olanak tanıyan ilk kameradır. Ayrıca 6K yüksek örnekleme ile yüksek çözünürlüklü 4K 60p görüntüler yakalanabiliyor.

α9 III, görüntü üretiminde kullanılan VENICE dijital sinema kamerasının geliştirilmesinden elde edilen S-Cinetone™ özelliği sayesinde insan cildini ve nesneleri güzel bir şekilde vurgulayarak doğal vurgular yaratıyor. α9 III, zengin tonlama performansı ve S-Log3 dahil en yeni görüntüleme performansıyla donatılmıştır ve Günlük çekim modundayken kullanıcının en sevdiği içe aktarılan arama tablosunu (LUT) yansıtabilir ve görüntüleyebilir. Görüntü yaratıcıları için α9 III İzleme ve Kontrol” taşınabilir uygulamayla uyumludur.

 

Profesyoneller için kullanılabilirlik ve güvenilirlik

Sony, profesyonel fotoğrafçıların sesini dinledi ve onların ihtiyaçlarını karşılayacak bir kullanılabilirlik ve güvenilirlik çözümü oluşturdu. Kameranın sapı, telefoto lens kullanıldığında ve hatta uzun süre kullanıldığında zorlanmayı önlemek için kullanıcının avucunda kolayca tutulabilecek şekilde geliştirilmiş ve ergonomik olarak tasarlanmıştır.

VG-C5 dikey tutma yeri (ayrıca satılır), yatay çekimlerde de aynı kullanım kolaylığını ve çok yönlülüğü sunar; Uzak atışlarda rahatlık sağlar. Tutma yeri ve deklanşör düğmesi, ana kamera gövdesiyle aynı tasarıma sahiptir ve kamerayla birebir birlikte çalışabilme özelliği sayesinde rahatsızlık duymadan manzara çekimi yapmanıza olanak tanır. α9 III dokunmatik 4 eksenli çok açılı LCD monitörle donatılmıştır; Böylece en yeni dokunmatik menüden yararlanarak sezgisel kullanıma sahip olabilirsiniz. Elektronik çerçeveleme 9,44 milyon noktalı Quad XGA OLED kullanır ve α7R V ile aynı parlaklıkta ve yaklaşık 0,90x büyütmeyle yüksek kaliteli görünürlük sağlar. Kameranın ön kısmına yerleştirilen özel düğmeyle Özel Çekim Hızını ayarlayabilirsiniz. ​​Parmağınızı tutamağa yerleştirerek ayarı artırın ve istediğiniz zaman çekim hızını değiştirin, bu da çok hızlı bir işlem yapılmasını sağlayacaktır. Bu özellik, profesyonel fotoğrafçıların her türlü ortamda çekim yapmasını desteklemek üzere tasarlanmıştır.

 

Anında yakalamayı desteklemek için tasarlanmış yüksek hızlı akış ve ölçeklenebilirlik

α9 III’ün yeni özellikleri arasında, kullanıcının yüksek hızlı sürekli çekim kullanarak çok sayıda görüntüyü verimli bir şekilde seçmesine olanak tanıyan bir oynatma görüntü filtresi ve yatay oynatma sırasında bile kullanılabilen bir işlev menüsü yer alıyor. Her iki özellik de çekimden son fotoğrafa kadar profesyonel iş akışlarını güçlü bir şekilde destekler.

Kullanıcı artık her zaman yüksek hızda çekim yaparak çok sayıda görüntüyü verimli bir şekilde seçmek için izleme sırasında işlev menüsünü kullanabilir. Kullanıcının görünümü oynatma, akıllı telefona aktarma, FTP aktarımı vb. sırasında hala korunabilir. Bu işlevi etkinleştirmek için “Oynatma İşlevi Menüsü” önceden ayarlanabilir. Kullanıcı, oynatma filtresiyle daraltılmış görüntüleri seçip işlev menüsünden oynatarak makul görüntülerin hızlı bir şekilde çıkarılmasını sağlayabilir. Sesli notlar için kameranın arka kısmında özel bir mikrofon bulunur ve ağza yakın yerleşik mikrofon, gürültülü ortamlarda bile sesin net bir şekilde kaydedilmesini sağlar. Kaydedilen ses bilgileri FTP aracılığıyla görüntülerle birlikte aktarılabilir. Kamera ayrıca kullanıcının, çeşitli ülkelerden haber kuruluşlarını içeren uluslararası bir danışmanlık şirketi olan Uluslararası Basın Telekomünikasyon Konseyi’nden (IPTC) 20’ye kadar ön ayarı önceden ayarlamasına olanak tanır.

α9 III, bilgileri α9 II’ye göre iki kata kadar daha hızlı aktarabilir. 5 GHz bağlantı, stüdyo ortamlarının yanı sıra FTP yoluyla anında aktarıma ihtiyaç duyan haber ve spor çekimleri için maksimum hız ve kararlılık sunar. α9 III, CFexpress Tip A kartların yanı sıra UHS-I ve UHS-II SD kartlarını destekleyen iki ortam girişi de dahil olmak üzere fotoğraf ve görüntülerin çeşitli yollarla bellek ortamına kaydedilmesine olanak tanır.

Görüntü aktarım akışını hızlandıran profesyonel Aktarma ve Etiketleme”, taşınabilir bir uygulama ve kablolu LAN kullanarak bilgisayarların uzaktan çekimine olanak tanır. Uzaktan Kamera Aracı Uygulamayla uyumludur. Sony ayrıca uzaktan kamera kullanımına ve çekim ayarlarının değiştirilmesine olanak tanıyan bir yazılım kiti de sunuyor. Kamera Uzaktan SDK’sıAyrıca .

Ayrıca α9 III’ün bir kamera yazılımı güncellemesixvii aracılığıyla FTP kullanılabilirliği, aktarmalı oynatma ve C2PAxv format desteğixvi gibi işlevsel geliştirmeleri desteklemesi planlanıyor.

Sony, α9 III ile profesyonellerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gelecekte α1 ve α7S III için nefes düzeltme, aktarmalı oynatma ve C2PA format desteği gibi işlevleri genişletmeye devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort